tisdag 31 augusti 2010

F-möte

Ikväll var vi på föräldramöte på dagis. Nu är kalendern uppdaterad med sonens höstaktiviteter. Det är allt ifrån höst-vernissage till lucia och julspel!

torsdag 26 augusti 2010

hmm... Det här med toan.

Pysen har börjat vara utan blöja nu, jätteduktig är han. Hemma har han blöja endast då han ska sova eftersom jag inte litar på att han vaknar o säger till, samtidigt som jag vill att han ska slippa vakna av att vara kissnödig. Bättre att han sover den stund/natten han ska istället.

Han säger till då han måste på toa och då hinner man hjälpa honom, det var rätt längesen det hände en olycka. I alla fall inte hemma. På dagis däremot är allt tvärtom! Där blir han så arg, så arg när de försöker få honom på toan. Oftast har han blöja på sig hela dagen, vilket jag tycker är rätt tråkigt men det verkar inte som att ja kan göra mer. Han är utan och jätteduktig hemma och det han gör på dagis det får personalen se till att hjälpa honom med.

Det ordnar nog upp sig tillslut. Det sägs ju att innan de är femton så är det helt andra saker i fokus..!

Vi blev röd om näsan idag

När sambon o hans bror drog iväg för att fiska gick jag och pysen ut en sväng till sandlådan.
Fast vi hade klätt på oss både tjocktröja o jacka så sprang det isbjörnar runt oss. Vi gick över till grannarnas lekpark istället och gungade. Vi var inte ute alltför länge och när vi kom in var vi alldeles röd om näsan!

Pysen skulle försöka säga att vi såg ut som clowner, men jag vet inte vad det lät som! Clown är visst ett ganska svårt ord, ett litet tungvrickarord!

Idag var han helt slut, han hade inte velat vakna då de väckte honom på dagis. Ikväll när jag sa att vi skulle göra iordning för kvällen var det inget snack heller. Inte ens en liten protest. Det blev välling o saga i sängen, tvn hann inte ens gå igång så sov han! Tackar för att Nalle Puh-boken vi läser har rätt långa kapitel så han hinner både äta välling, varva ner och nästan börja slumra innan man är färdig. Underbart!

lördag 21 augusti 2010

så sprang den här veckan förbi

Efter en vecka på dagis/jobb kan summeringen avslutas med "att vi lever i full fart".

Pysen har hunnit med att ramla med cykeln och fått ett skrapsår på armbågen, det första som är så stort. Han har även ramlat ner från rutschkanan, resulterade endast i ett blåmärke på hakan, som tur var!
I övrigt har det hunnits fiska, leka i lekparken o mata ankorna, dansat pyttedans med andra tvååringar.

Ingen av oss har vänt tillbaka dygnet så det är sena kvällar och tidiga morgonar.
Idag har pysen feber så jag antar att veckan kommer efter, blir vila och så hoppas vi på att det går över.

måndag 16 augusti 2010

Duktiga lilla pys!

Han är den goaste lilla pys vi har!

Efter kvällens fisketur med pappa sin kommer solstrålen hem och ska berätta allt som hänt. Han pladdrar på och det hade visst kommit fram en mink som blivit sugen på lite fisk! Han visar sina plåster från cykelolyckan på dagis, försäker komma på vad de åt till lunch. Säger lite snabbt äpple, banan och godis. Ler sådär busigt som bara han kan med sina vassa hörntänder i varsin mungipa, så hur mycket jag ska tro på det säger jag inte.

Han har kommit på hur skönt det är att vara utan blöja, och bara ikväll så kissade han två gånger i skogen. Fick ingen rapport om det från dagis men ska förhöra mig om det imorgon.

Det gäller att hitta tillbaka till rutinerna

Vardagen är ifatt, första dagen på jobbet, första dagen på dagis.

Ingen av oss ville nog fara imorse men vi var tvungna till slut. Pysen sken upp då en av favvo-tjejerna kom springandes mot honom ropandes hans namn! Hon hade minsann längtat efter sin "bror".

Själv fick jag bara konstaterat det jag befarat och bita ihop. Ser ut som att hösten kommer bli mörk och tråkig, mer än den bruka vara... Bara kämpa vidare och inte ge upp.

Så skönt vi haft!

Under semestern har vi haft allt från stekande sol till regnigt åskväder.
På sätt och vis har det varit helt okej väder, vi har mestadels varit i stugan där det finns lite av varje att roa stora som små.

Vi har hunnit besöka djurpark och statsland. Fiskat, och solat. Kört runt med cross/fyrhjuling, gått barfota i gräset. Pysen har lärt sig starta det mesta som har en nyckel och fått sig ett spindelmannen-kit samt snickarbälte.