söndag 12 juni 2011

Sommar och sol!

Igår var det ju hur härligt som helst! En äkta sommardag! Givetvis väldigt varm men oj så uppskattat.

Jg och pysen började dagen tidigt, for iväg på affärn och köpte lördagsgodis och lite lunchgrejs. Vidare till Grubbe och hälsade på den lugna gatan. Några var ivriga på att byta tak men i övrigt syntes inte så många till. Antar att de flesta åkt ut till sina stugor eller så...

Efter att lunchen var intagen blev det såklart godis för pysen, kaffe och kaka för oss andra. Efter några timmars surr så for vi hem, bytte kläder och väska och gick ner på stranden. Årets första dopp stod på schemat. Trodde pysen skulle rusa i utan att tänka sig för men när stortån blev blöt och kall så vägrade han gå ner. Då bar jag ut honom, blötte lite successivt och han fick känna på botten både med handen och foten. Tillslut hade jag lyckats bevisa att det var rätt härligt ändå, och då visade sig det sanna baddjuret som han är! Vi skvättade vatten på varann, jagade varann, simmade lite och hoppade. Ända tills han fick en kallsup, då var vattnet dumt och vi gick hem.

Såhär i efterhand så var det kanske inte så bra, pedagogiskt sett, men jag hoppas han glömt bort det till nästa gång. Idag när vi var ner så sa han då inget om det.

Efter badet for vi till Haga och sparka boll, lekte och avnjöt melon och festis i parken med goa vänner. När klockan passerat middagstid plus lite till så gick vi över till pizzerian och satt ute och åt. Även det första gången för i år! Härligt! Pysen var superhungrig och åt upp allt från tallriken.

Inga kommentarer: