söndag 8 december 2013

Vilken helg!

Sambon jobbar fredagar numera, vilket gör våra helger svensson-långa. Trist! Därför gäller det att ta vara på tiden. 

Igår började vi dagen med att se julkalendern, som vanligt. Efter det myste vi lite fram till lunch. 
Efter det att maten var framdukad, intagen och bortplockad packade vi in oss i bilen. Väl i stan blev det lite shopping till hemmet, bestick och glas mm. 

Blev även en sväng till blomaffärn för att se på den sovande tomten. 

Fika och middag intogs hos barnens gammelmormor och gammelmorfar. Väldigt trevligt och mycket god mat. 

Väl hemma igen var det läggdags för grabbarna. Karln hamna i soffan framför nån tråkfilm så jag gjorde iordning 4 skålar med bröd deg som skulle nattjäsa.  

Imorse var jag och pysen uppe med tuppen för att baka ut bröden. 100 frukostbullar blev det tillslut, då hade vi även tagit några till julkalender fikat. Hann även prova göra hallongrottor, vanliga och med lakrits! Dom med lakrits var lika goda som dom blev fula. Måste jobba fram ett bättre recept. Klockan var ända in till lunch innan allt var gräddat! 

Efter lunch kom sambon hem efter misslyckad jakt. Han och pysen stängde in sig på toan och nu är tuppfrillan borta från pysens huvud. Känn man knappt igen honom. 

Kl13 var det dags för sagostund på bibblan, Pettson firar jul. Läst av själva Pettson i egen hög person! Väldigt uppskattat. 

Sedan hann vi även gå till grannarna på adventsfika. Bra initiativ, kul att få ansikten och namn på kvarters-folket! Blev även snack om en sommarfest i lekparken! Toppen!

Vi myste på restaurang till middagen och lillpys spanade in tjejen vid grannbordet och när vi gick därifrån vinkade hon så sött. 

Kvällen avslutas framför mentalist! Kan inte bli bättre!


Inga kommentarer: