Kakan eller vad man nu ska kalla det, var hur god som helst!
Jag trodde att det skulle bli för lite smet för att vara i långpannan så jag tog min stora ugnsform istället. Den var aningen för liten i alla fall, så rutorna blev väldigt höga. Sambon tyckte dom såg ut som fyrkantiga muffins..! Nästa gång ska jag testa med långpannan med mera glasyr uppe på, blev lite snålt den här gången eftersom den började rinna över kanten på formen.
Här är receptet:
Kakan:
300g smör
200g mörk choklad
8 ägg
5 dl socker
4 dl mjöl
3 msk kakao
1 msk bakpulver
Glasyren:
3 dl vispgrädde
3 dl muscovadoråsocker
5 msk mörk sirap
200g smör
Gör såhär:
1. Smält smöret i en kastrull. Hacka chokladen. Dra kastrullen från värmen, tillsätt chokladen och rör tills den smält. Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Blanda mjöl, kakao och bakpulver. Vänd ner mjölblandningen och chokladsmeten i äggvispet.
2. Klä en långpanna med bakpapper. Häll smeten i pannan och grädda i nedre delen av ugnen i 175 grader tills kakan är torr inuti, cirka 20-30 min.
3. Glasyr: Koka upp grädde, socker och sirap. Låt sjuda under omrörning till en trögflytande smet, 12-15 min. Dra kastrullen från värmen och klicka ner smöret. Rör till en slät, blank smet. Bred glasyren över kakan. Låt kallna och skär i rutor.
Hoppas ni gillar den!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar