söndag 10 juni 2012

Idag blev det en Mamma o pysen-dag!

Imorse tog vi sovmorgon, allihopa. De där småfötterna började inte låta förrän halv 9-tiden så det var alldeles underbart!

Sambon for iväg på uppdrag redan imorse, och jag och pysen hade en hel lördag framför oss. Själva ch helt oplanerad, "lugn" var temat men har man varit instängd i en veckas tid är det lite knepigt att uppbringa just lugnet...

Pysen satt och såg film så jag slängde in mig i duschen, fixade i ordning lite lunchmat och sedan drog vi med bussen ner till stan. Väl där så träffade vi pysens alla förskolefröknar, jättekonstigt att se dem där och inte på dagis! Pysen vågade inte ens säga hej till dem.

Efter det gick vi förbi tivolit som kommit till stan, var så lite folk att vissa karuseller stod helt tomma medan andra skjutsade runt ett barn i taget..! Efter mycket beslutsångest och vånda så valde pysen att åka Larven, den lilla berg och dalbanan. (Likadan som den i Lycksele.) Med ett stort smile från öra till öra, åkte han tills tre varv gått.

När Larven gjort sitt gick vi vidare och hamnade till slut på Filmstaden, köpte två biljetter, lite godis och fick fördriva en timme till på stan i väntan på att filmen skulle starta.

Då fick vi se att en gymnastik-förening hade uppvisning vid Glashuset, flera tjejer i olika åldrar plus sex stycken killar. Två av dom var bara något/några år äldre än pysen medan de andra var 20-25 år typ. Där kunde vi ha stått länge, han blev riktigt imponerad när de hoppade, slog volter och allt de där. Speciellt av grabbarna. Eftersom sommarvädret visade sin bästa sida, eller inte, med snålblåst och isbjörnar runt benen så gick vi tillbaka till bion.

Vi valde nog inte riktigt den bästa filmen, men det var kul att hitta på något bara vi två. Det var en nöjd men trött pys som somnade ikväll. Och snart ska även mamman lägga sig. Pappan drog iväg för att se Stanley Cup-finalen som börjar om någon timme eller så. För en som inte alls är brydd eller insatt så säger jag bara "Värt!?", va uppe tills morgonkvisten istället för att bara sova som ett barn! Men han har lovat att morgondagens aktiviteter inte ska drabbas av hans sömnbrist, så det får han se till att hålla!
Nog för att vi står inför en helt oplanerad söndag, längesen sist känns det som. Men skönt ska det bli! 

Inga kommentarer: