onsdag 18 maj 2011

Thomas Fogdö

Igår bjöd facket in alla medlemmar till en föreläsning med Thomas Fogdö.

Mycket tänkvärt och underhållande.
Han pratade mycket om motgångar och famgångar, hur man kommer över det och hur man når det. Hur mycket "vinnarskalle" man behöver och vad tur har med saken att göra.

Just bara ordet Vinnarskalle, gjorde att han fick rysningar. Finns ingen som har detta, inget man föds med heller. Han menade på det att det är en inställning, vinnarmentalitet. Man älskar sin sport, tränar för att utvecklas, hakar inte upp sig på misstagen utan ger sig vidare direkt. När man är på tävling eller liknande går man ut och har kul.

Det där med turen tror han inte heller så mycket på. Visst det finns en slump och den kan man inte göra något åt. Men pratar man vitt och brett om att man vill/ska göra något så uppfattas det av omvärlden. Kanske är det någon som hör av sig med tips och Vips! hade jag tur som kunde utföra min plan. Eller..?

Hans exempel var när han var sugen på att köra tävlingsbil på bana efter sin ryggskada. Han berättade för alla sina vänner att han ville gärna köra, ifall någon hörde något om det fanns en chans så bad han dom att tänka på han. Efter några år så ringde det en kille som skulle göra ett test med handikappad racerbil och undra om han ville tävla lite. Tur eller otur..? Styrd tur.

Känner bara igen Thomas Fogdö som skidåkaren som hade oflyt vid ett träningsåk, blev lam och som nu far runt och föreläser. Tror jag måste googla lite för han var ju oerhört duktig som aktiv åkare!

Inga kommentarer: